FORBES cikk rólunk
2017. márciusában 4 oldalas cikk jelent meg a Forbes Magazin utazási ( ‘Travel’ ) különszámában, amelyben Kling József faggatja boltunk alapító-tulajdonosát a somlai borok angliai fogadtatásával kapcsolatban, illetve általánosságban arról hogyan is jutott el Londonig velük a Somló hegy oldalából. Az … “FORBES cikk rólunk” bővebben
Gault – Millau Interjú
A 2017. február 6-án a Gault-Millau magyar oldalán megjelent interjú teljes szövege Cartwright Évával, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosával itt elérhető. Oldalunk angol változatán a cikk nem hivatalos, általunk készített angol fordítását is megtaláljátok.
Borritkaságok a Somlóról
Minden eddiginél nagyobb, különleges borokat tartalmazó szelekciónkat itt böngészhetitek ill. rendelhetitek meg. Tokaj mellett Somló az a magyar borvidék, amelynek a borai rendkívül magas ásványianyag-tartalmuk és jellegzetes savgerincük miatt évtizedekig eltarthatóak, annak ellenére, hogy – Tokajjal ellentétben – a mi boraink … “Borritkaságok a Somlóról” bővebben
Téli nyitva tartás
TÉLI NYITVA TARTÁSUNK: A korábbi évekkel eltérően előzetes bejelentkezésrsel fogadunk vendégeket végig a tavaszi újranyitásig. Mivel a bolt feletti ház idén először vendégházként üzemel és azt folyamatosan fűtjük, kóstolókat is fogunk tudni tartani. Ez alól egyedül azok a napok lesznek … “Téli nyitva tartás” bővebben
Vulkánborokat a magyar borstratégiának!
Jöhet – e a várva várt és régen megérdemelt külföldi áttörés a magyar borágazat számára a vulkanikus borokkal? A múlt héten megjelent egy könyv, amiről előbb vagy utóbb nagy valószínűséggel majd a témakör ‘Bibliájaként’ fogunk beszélni. Írója John Szabo, Kanada első … “Vulkánborokat a magyar borstratégiának!” bővebben
#govolcanic projectleírás
A #govolcanic project magyar vulkanikus boros portfóliót 2016. Július 1-jén mutatták először be Londonban. Az egy angol borkereskedő cégből és magyar borászokból álló közös kezdményezés célja, hogy kis szériás, rendkívül magas minőségű magyar, első sorban vulkanikus termőhelyekről származó borokat juttassanak … “#govolcanic projectleírás” bővebben
Szakács a Teraszon – a második recept
A második borvacsoránkon a résztvevők többsége által legjobbnak ítélt somlói étel-bor párosítás : Báránysült vele sült zöldségekkel és hagymás törtkrumplival – Kőfejtő Juhfark Hozzávalók: csontos báránycomb – kb. 20 dkg /fő Együtt sül a báránnyal : gyökérzöldségek ( sárgarépa, petrezselyem, … “Szakács a Teraszon – a második recept” bővebben
Szakács a Teraszon – első recept
Az első borvacsoránkon résztvevők többsége által legjobbnak ítélt somlói étel-bor párosítás : Baconos kecskesajt grillezve, körtével – Hollóvár Hárslevelű Hozzávalók, egy főre előételként kb. 10 dkg/3 ujjvastagságú kecskesajt-szelettel, és fél körtével számolva: – félkemény kecskesajt – húsos bacon szalonna – körte … “Szakács a Teraszon – első recept” bővebben
Szakács a (Panoráma)Teraszon
Főzött már Séd forrásnál az önkénteseinknek bográcsban, 8 fogásos exkluzívat messziről jött borszakértőknek, filmforgatáson lassított felvételhez, és csak úgy, nekünk, somlóiaknak, saját kedvére valót. Bár ritkán látjátok a konyháján kívül, az ő főztjét dícsértétek minden Borászgálánkon, és 4 évvel ezelőtti … “Szakács a (Panoráma)Teraszon” bővebben
A Vulkánok Elixírje. Alder Yarrow írása a Somlóról.
A vulkánok elixírje: A Somló borai, Magyarországról Alder Yarrow (www.vinography.com ) cikkének nyers magyar fordítása a Somlóról. Eredeti cikk itt. A harmadik napomat töltöttem épp a paradicsomban amikor beugrott egy felismerés, abból a fajtából, amiért minden borszakíró folyamatosan imádkozik. Teljesen … “A Vulkánok Elixírje. Alder Yarrow írása a Somlóról.” bővebben